Crna kronika VIŠE NEGO 2010.

Prošle godine 504 poginulih u prometnim nesrećama

U Hrvatskoj su u prometnim nesrećama 2011. godine poginule 504 osobe, četiri osobe više nego prethodne godine, a najviše ih je, 72 posto, poginulo u nesrećama u prijevoznim sredstvima te njih 16,5 posto kao pješaci, priopćeno je danas iz Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prošle je godine najviše osoba, 72 posto, poginulo u nesrećama u prijevoznim sredstvima, i to najviše u mjesecu srpnju (11,6 posto od ukupno poginulih osoba u prijevoznim sredstvima), a najmanje poginulih osoba bilo je u ožujku (5,5 posto).

Na drugom mjestu poginulih u prometnim nesrećama su pješaci (16,5 posto) kojih je najviše bilo lani u mjesecu prosincu, njih 16,9 posto od ukupno poginulih pješaka. U svibnju, lipnju i srpnju poginuo je isti i ujedno najmanji broj pješaka, njih 4,8 posto.

Po broju poginulih u prometnim nesrećama na prvom je mjestu Grad Zagreb (62), zatim Zagrebačka županija (45), a najmanji broj poginulih u prometnim nesrećama bio je u Požeško-slavonskoj županiji (5), podatci su DZS-a.

Najveći broj poginulih osoba u prometnim nesrećama bio je u rujnu (11,3 posto), a najmanji broj poginulih osoba bio je u ožujku (5,4 posto).

Udio poginulih osoba u prometnim nesrećama u odnosu na ukupno umrle osobe u 2011. iznosio jedan posto. Od ukupnoga broja poginulih u prometnim nesrećama 2011. godine 78,8 posto je muških i 21,2 posto ženskih osoba.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još