POŽAR KOD LUDBREGA

Vatra progutala hale i strojeve velike i uspješne pilane

23.07.2012 u 11:51

Bionic
Reading

Već više od osam sati vatrogasci gase požar koji je izbio noćas u prostoru pilane Hrast-Export-Puklavec u Hrastovljanu kod Ludbrega.

'Požarom je zahvaćen veći skladišni prostor, a na mjestu događaja je veći broj vatrogasaca koji još uvijek gase požar o kojem je dojava zaprimljena oko 2 sata', doznajemo od Igora Planinca, glasnogovornika PU varaždinske, koji ističe da će se nakon gašenja požara provesti očevid radi utvrđivanja uzroka njegovog nastanka.

Prema informacijama sa mjesta događaja, kako dodaje Planinc, zasad nema ozlijeđenih osoba. Međutim, materijalna šteta je vrlo velika, budući da su u potpunosti izgorjele hale pilane, strojevi i drvna masa, kao i vozila jedne od najvećih i najuspješnijih drvoprerađivačkih tvrtki u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Naime, nakon što su zadnjih godina zbog lošeg gospodarenja i gospodarskih neprilika u stečaj otišle drvoprerađivačke tvrtke sa stoljetnom tradicijom, poput varaždinskog Mundusa i ITC-a, njihove pogone kupila su poduzeća poput tvrtke Hrast-Export-Puklavec koja su jače krenula u proizvodnju gotovih proizvoda od drva. Noćašnji požar je, međutim, ne samo spriječio daljnji razvoj Hrast-Export-Puklavec, nego u pitanje doveo i rad najmanje 50-ak zaposlenika.