Crna kronika NASTAVAK POTRAGE NAKON SMIRIVANJA VREMENA

Nije pronađen nestali mladić kod Krka

Mladić K.P. za kojim se danas tragalo kod otoka Krka, nakon što je po orkanskoj buri isplovio iz Selca na sivom gumenjaku s prijateljem nije pronađen, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture

U potragu, u vrlo otežanim vremenskim uvjetima zbog bure i valova bili su uključeni plovilo Lučke ispostave Novi Vinodolski, a u 9 sati krenuo je tragati i brod 'Vid' Lučke kapetanije Rijeka. Na kopnu su do 15 sati područje Krka pretraživali Gorska služba spašavanja i policija, no bez rezultata, a bili su uključeni i prijatelji nestalog.

Brod LI Novi Vinodolski prekinuo je potragu u 11 sati, a brod 'Vid' tragao je do podneva, kada je također prekinuo potragu zbog nemogućih uvjeta na moru i smanjene vidljivosti uslijed morske prašine koja se dizala.

205700,205658,142709,145451
U uvali Konjska kod Šila na otoku Krku oko 7.20 sati uočena je gumena brodica na stijenama koja odgovara opisu brodice za kojom se traga, a sličan gumenjak uočen je i u uvali Pasja kod Šila. Ronioci su pretražili područje gumenjaka i izvukli ga iz pećine, no ništa nije uočeno u bližem području.

Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jutros je oko 6.30 sati o slučaju obavijestio D.M. koji je vidio dvojicu mladića starih oko 20 godina prilikom isplovljavanja.

Zbog kvara motora, jedan je mladić iskočio iz brodice i doplivao do obale, dok je drugi ostao na gumenjaku nošen jakim vjetrom prema Krku. Nestali K.P. hrvatski je državljanin. Potraga će se nastaviti nakon smirivanja vremena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još