Crna kronika GSS SPASIO DJEČAKA

Popodnevna šetnja umalo završila tragično

  • Autor: tportal.hr
  • 7.12.2008 22:02:10
  • 7.12.2008 22:02:06

Nakon tjedna punog kišnih oblaka dječaci su htjeli izaći na zrak i protegnuti noge. Međutim, zbog sipkog terena i odrona kamenja najmlađi dječak se oko 15.20 poskliznuo i u padu potiljkom udario o kamenito tlo

Popodnevna nedjeljna šetnja triju dječaka iz dubrovačkog gradskog naselja Nova Mokošica mogla je kobno završiti za devetogodišnjeg Kristijana G. Naime, dječak je zajedno sa 16-godišnjim ujakom Leom V. i susjedom Antom L. (12) nešto iza podneva krenuo u šetnju uza strmo brdo iznad naselja, prenosi Jutarnji list.

Nakon tjedna punog kišnih oblaka dječaci su htjeli izaći na zrak i protegnuti noge. Međutim, zbog sipkog terena i odrona kamenja najmlađi dječak se oko 15.20 poskliznuo i u padu potiljkom udario o kamenito tlo. Zbog krvi koja je potekla iz rane dječaci su, prestrašeni, mobitelima pozvali Hitnu pomoć, koja je odmah alarmirala Regionalni centar za traganje i spašavanje 112 i Gorsku službu spašavanja. U akciju se uključila i policija predvođena načelnikom PU dubrovačko-neretvanske Zlatkom Sololarom.

'Do dječaka smo stigli sat vremena nakon dojave te smo ga odmah imobilizirali, utoplili i pripremili za transport po teško pristupačnom terenu', rekao je, sretan zbog povoljno okončane akcije spašavanja, zapovjednik dubrovačkog GSS-a Zoran Ateljević, koji je koordinirao akcijom spašavanja.

'Teren nam nije išao na ruku i trebalo nam je više od dva sata da s dječakom na posebnim saonicama stignemo do bazne postaje za potragu, odmah iznad zgrada Nove Mokošice', rekao je za medije pročelnik dubrovačkog Centra 112 Goran Violić nakon što je dječak s majkom Sonjom vozilom Hitne pomoći žurno upućen u Opću bolnicu Dubrovnik
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr