U KARLOVCU

Uzgajivači marihuane skrivali opremu za sastavljanje bombi

20.07.2012 u 11:51

Bionic
Reading

Marihuanu su uzgajala dvojica Karlovčana koja su uhićena kad su došla pregledavati i njegovati biljke. Nasad je otkriven na prostoru gradske četvrti Drežnik, neposredno uz rijeku Kupu

Karlovačka policija otkrila je nasad marihuane u kojem su bile 24 stabljike. 'Travu' su uzgajala dvojica Karlovčana koja su uhićena kad su došla pregledavati i njegovati biljke. Nasad je otkriven na prostoru gradske četvrti Drežnik, neposredno uz rijeku Kupu, s druge strane popularnog karlovačkog restorana Kvaka.

U sljedećoj akciji policije pretraženi su njihovi stanovi. U njima je pronađen materijal za uzgoj i distribuciju droge, bilježnica s uputama za uzgoj, 1,2 grama marihuane pripremljene za konzumaciju, ali i plastični eksploziv, bombe, sporogoreći štapin, detonatorske kapisle, trotilski meci i druga oprema za sastavljanje eksplozivnih naprava.

Dvojica 20-godišnjaka na kraju su zaradila kaznene prijave za proizvodnju droge. Prijave su podnesene i protiv 45-godišnjeg oca jednog od dilera droge, jer je utvrđeno da je eksploziv njegov, te protiv brata drugog 20-godišnjaka jer je pronađena droga bila njegova.

'Posljednjih godina otkrivanje proizvođača i preprodavača droge jedan je od prioriteta našeg rada. Zbog toga bilježimo konstantan rast broja otkrivenih kaznenih djela iz tog segmenta. Od 2009., kad smo imali evidentirano 19 kaznenih djela ovog tipa, taj broj je narastao na 70 tijekom prošle godine. Samo u prvih šest mjeseci ove godine zabilježili smo čak 45 kaznenih djela zlouporabe droga', rekao je Josip Ćelić, načelnik PU karlovačke.