Crna kronika OPASNA PIROTEHNIKA

Dječak zbog petarde zamalo ostao bez oka

  • Autor: tportal.hr
  • 7.12.2008 19:48:03
  • 7.12.2008 19:47:56

Krhotine petarde ozlijedile su oči dječaka iz Imotskog, koji je hitno prevezen u KBC Split

Zbog igre petardama jutros je umalo vid izgubio 12-godišnji K. Š. iz Prološca Donjeg kod Imotskog. Naime, trojica dječaka bacala su petarde i u jednom trenutku jedna je prsnula tik kraj očiju 12-godišnjaka. Krhotine petarde ozlijedile su mu oči te je odvezen na Jedinicu hitne medicinske pomoći u Imotski, prenosi Jutarnji list.

'Dječaku smo pružili prvu pomoć, očistili oči od krhotina i odmah ga uputili u KBC Split. Istina, radi se o lakšim ozljedama, ali za svaki slučaj treba ga pregledati i specijalist. Ovo je još jedan dokaz da se dječje igre sada, prije blagdana mogu pretvoriti u veliko zlo. Stoga je i apel nas liječnika da se veselje ne iskazuje pirotehničkim sredstvima, nego pjesmom i veseljem', rekao je dežurni liječnik i voditelj Jedinice hitne medicinske pomoći dr. Mate Kasalo.

Inače, K. Š, kako doznajemo, sam se ozlijedio jer je petardu ispalio blizu očiju. Krhotine petarde ušle su mu u oči, a prema riječima dr. Kasala, užarene čestice nadražile su rožnicu oka pa su oni uspjeli samo očistiti oči i hitno ga uputiti u Split kako bi mu se, uz pomoć mikroskopa, otklonili ostaci petarde iz oka.

Već je počela uporaba pirotehničkih sredstava u mnogim mjestima Imotske krajine, a posebno ispred škola, bez obzira na upozorenja prosvjetnih radnika i roditelja. Ovaj bi nesretni slučaj 12-godišnjeg dječaka iz Prološca trebao biti opomena svima koji predstojeće blagdane žele dočekati uz pucnjavu i nekontrolirano paljenje pirotehničkih sredstava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr