PREVARILA RENT A CAR AGENCIJU

Sestra Fani Čapalije ide u zatvor

17.07.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Blanka Čapalija, starija sestra nekad poznate miss Hrvatske Fani, zbog prevare rent a car agencije još iz ljeta 2005. godine ići će u zatvor na šest mjeseci, odlučio je Županijski sud u Splitu. Ukratko, u agenciji Gerhardt posudila je automobil Kia Picanto koji nikada nije vratila

Čapalija je početkom 2009. godine osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od dvije godine, uz dva uvjeta: nije smjela počiniti novo kazneno djelo i morala je u roku od sedam mjeseci agenciji nadoknaditi štetu od 89.500 tisuća kuna. U međuvremenu je platila tek 29 tisuća, pa je sud donio rješenje kojim se uvjetna kazna zamjenjuje zatvorskom. Čapalija se i na ovo žalila, no sud nije imao milosti.

Ona sama cijelo vrijeme branila se tvrdnjom da je i sama prevarena: po njezinoj strani priče, automobil je zbog poslovnih obaveza predala 'nekom Mariju' koji ga je trebao vratiti u Split, no umjesto toga, vozilo je završilo u Hercegovini. Vlasnik prevarene agencije potom je primio telefonske pozive iz susjedne države u kojima mu je nuđen povratak automobila uz otkupninu, no to je odbio. Nije imao sreće ni s osiguravajućim društvom jer mu ono nije željelo isplatiti odštetu, budući da su procijenili da se radi o prevari, a ne o krađi.