Crna kronika PROHODNA MAGISTRALA

Lokalizirani požari u Lokvi Rogoznici i Medićima

Lokaliziran je požar u Lokvi Rogoznici i Medićima kod Omiša. Jadranska magistrala otvorena je za promet. Gorjela je borova šuma, a vatru je razbuktavala jaka bura. Gasili su je vatrogasci iz Omiša i okolnih mjesta, a pomagali su im i kolege iz Makarske i Splita. Opožareno je oko 10 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U jutarnjim satima u pomoć je gasiteljima poslan jedan kanader

Požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha koji gori od petka i dalje je aktivan. Gori trava i nisko raslinje, a površina nije procijenjena. U gašenju požara jučer su sudjelovala dva protupožarna zrakoplova kanader i jedan helikopter za prijevoz gasitelja, DIP Split, Zadar, JVP Zadar, Gračac, DVD Sukošan, Pridraga i Ražanac s ukupno 31 vatrogascem i dva vatrogasna vozila.

ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je noćas u ponoć dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Topola. Požarom je zahvaćeno pet hektara trave i raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Dubrovačko primorje s 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u dva sata, a u tijeku je sanacija požarišta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još