Crna kronika AKCIJA IPSILON

Golemoviću određen jednomjesečni pritvor

  • Autor: V. Brkulj
  • 9.5.2009 15:21:03
  • 9.5.2009 14:54:56

Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Vlado Bosner odredio je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ometanja istrage i utjecaja na svjedoke uhićenima u akciji Ipsilon, Draženu Golemoviću, Nedjeljku Miošeku, Željku Mulleru i Silvanu Legoviću

Uz navedeno sudac je odredio provođenje istrage i naložio da se uz prvobitnih šest istraži još troje osumnjičenika policijskih službenika, Sonja Štević Miošek. Ante Bravić i Ivica Šoštarić.

Da podsjetimo, USKOK je Županijskome sudu u Rijeci jutros podnio istražni zahtjev protiv devetero hrvatskih državljana, Dražena Golemovića (38), Nedjeljka Mijošeka (41), Silvana Legovića (37), Davorke Smoković (50), Elvisa Drandića (35) te Željka Mullera (32) i još trojice njegovih kolega policijskih službenika, uhićenih u akciji Ipsilon na području Istre zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, protuzakonitog posredovanja te primanja i davanja mita.

Među ostalim, u istražnome zahtjevu USKOK-a navodi se da je prvoosumnjičenik Dražen Golemović od osumnjičenih policajaca dobivao službene podatke do kojih nije mogao doći na zakonit način.

Navodi se i da mu je osumnjičena bivša državna odvjetnica Davorka Smoković dogovarala sastanke s policijskim službenicima koji su vodili predmete koji se odnose na poslovanje tvrtke u njegovome vlasništvu te da je za to primila od Golemovića ogrlicu od bijelog zlata.

Pročelnik Porezne uprave Pazin Elvis Drandić sumnjiči se da je Golemoviću davao korisne informacije o pripremi i tijeku poreznoga nadzora nad trgovačkim društvima u njegovome vlasništvu te o tijeku policijskih izvida nad Golemovićem i njegovim tvrtkama, za što je primio darove.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još