ŠVERC LJUDI

Na zadnjem sjedištu Forda pronašli četiri Somalca

15.07.2012 u 10:14

Bionic
Reading

Policijska ophodnja kod Lipovca je uhvatila srpskog državljanina koji je svojim osobnim automobilom u Hrvatsku ilegalno, izvan graničnih prijelaza, prevezao četvoricu Somalaca. Nedaleko Apševaca, u blizini hrvatsko-srpske granice, policajci su zamijetili Ford focus srpskih oznaka u kojemu je bilo više muških osoba, ali kada su mu policajci signalizirali neka stane, vozač Forda je još više ubrzao vožnju, očito nastojeći pobjeći

No, ipak je zaustavljen u Lipovcu, mjestu još bliže granici od Apševaca jer je vjerojatno pokušao pobjeći u Srbiju istim putem kojim je i došao.

Kada su pregledali vozilo, policajci su na zadnjem sjedalu zatekli četvoricu državljana Somalije za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su nezakonito ušli u Hrvatsku zbog čega će biti readmisijski vraćeni u Srbiju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 22-godišnjim srpskim državljaninom, vozačem Forda, utvrđeno da je zbog stjecanja imovinske koristi, sudjelovao u protuzakonitom prebacivanju četvero državljana Somalije preko državne granice Hrvatske u blizini Lipovca.

Srpski državljanin uz kaznenu prijavu doveden je pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanje osoba preko državne granice