MISTERIOZAN ZLOČIN

Novi detalji o ubojstvu Hrvoja Turibaka

12.07.2012 u 23:34

Bionic
Reading

Prema najnovijim informacijama, u istrazi oko ubojstva Hrvoja Turibaka nedvojbeno je utvrđeno da se ubojstvo nije dogodilo u sobi, na mjestu gdje je pronađeno njegovo mrtvo tijelo.Vještaci su potvrdili da pronađeni tragovi jasno ukazuju da je ubojica premjestio tijelo žrtve

Naime, najviše tragova krvi pronađeno je u hodniku stana, gdje su krvlju uprskani zidovi, ormar, pod. S druge strane, u sobi gdje je zatečeno tijelo Hrvoja Turibaka, primjerice, na stolu pored kojega se nalazio, nije bilo ni kapi krvi.

U međuvremenu je postalo upitno je li trag pronađen u krvi pored tijela žrtve uistinu trag šlape, kako se početno pretpostavljalo. Stručnjaci provjeravaju radi li se možda o otisku koljena, dakle, tragu koji je napadač ostavio oslanjajući se na pod pri premještanju tijela.

To bi, prema trenutnim informacijama, mogao biti jedini trag kojega je ubojica ostavio u stanu. I dok policija brata žrtve Tomislava Turibaka i dalje smatraju glavnim osumnjičenikom, zanimljivo je da pregledom njegove odjeće i cijelog tijela nije pronađen niti jedan kontaktni trag koji bi upućivao na to da se on sukobio s Hrvojem. Jedini trag krvi Tomislav Turibak imao je na prstima, kojima je, kako je odmah nakon događaja i ispričao policajcima, po pronalasku brata, na njegovu vratu provjerio ima li puls.


Što je istraga dalje odmicala utvrđivano je sve više činjenica koje su potvrđivale izjavu Tomislava Turibaka, a istovremeno su padali 'argumenti' na kojima je policija temeljila svoje sumnje u njega. Više nije jasno niti je li Hrvoja Turibaka ubio ljevak ili dešnjak, jer se zbog premještanja tijela teško može decidirano reći, je li ga napadač možda obuhvatio s leđa i zadao mu smrtonosne ozljede, a pitanje je i kako je držao nož, koji nije ni pronađen. Osim toga, Tomislav Turibak jest ljevak, ali se, kako su potvrdili ispitani svjedoci, jednako dobro služio s obje ruke.

Kako doznaje Jutarnji list, odmah po uhićenju zamolio je policajce da ga odvedu do Kamenitih vrata na Gornji Grad. Izišli su mu u susret i odveli ga da se pomoli. Sve je jasnije da je vjera ne samo za Tomislava Turibaka, nego i za cijelu njegovu obitelj bila na prvom mjestu. Navodno su imali toliko specifičan pristup prema pobožnosti da mnogi to nisu mogli razumjeti.

Vjera je navodno bila presudna i što Tomislav nije pristao na poligrafsko testiranje. Navodno se najprije nije tome protivio, ali je, nakon što mu je policija u uvodu ispitivanja spomenula vjeru, naglo prekinuo suradnju i rekao da testiranje ne dolazi u obzir.
No, treba pričekati rezultate analize niza drugih izuzetih tragova iz stana u Gervaisovoj ulici, kao i pretrage kontejnera smeća i cijele okolice, te preglede daljnjih kamera video nadzora iz tog dijela grada. Do tada ubojstvo Hrvoja Turibaka ostaje obavijeno velikim velom tajne.