'IDI SE MOLITI BOGU'

Vjerski fanatik nožem ranio tinejdžera u Ogulinu

Bionic
Reading

Zbog nasilja nad skupinom mladića u utorak u ogulinskome parku, policija je danas podigla kaznenu prijavu protiv 47-godišnjaka iz Garešnice zbog nanošenja teških ozljeda u pokušaju, izvijestila je policija. Jutarnji list je objavio da se muškarac približio skupini i počeo im prigovarati da bi bilo bolje da idu u crkvu i da se mole Bogu nego da gube vrijeme na gluposti, a pritom je bio vrlo neugodan. Dječak iz skupine mu je proturječio, pa se zato nasilnik okomio na njega nožem. Njegovi prijatelji pozvali su policiju, koja je napadača, jer je pružao otpor, svladala te ga u lisičinama privela u postaju

Od glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Andreje Lenard Hina doznaje da je jedan 15-godišnji mladić lakše ozlijeđen, ali budući da je bio napadnut hladnim oružjem, kazneno djelo je okarakterizirano kao pokušaj nanošenja teške ozljede i djelo protiv života i tijela.

U policijskom priopćenju piše da je kriminalističkom istragom utvrđeno da je 10. srpnja u 22.25 sati u gradskome parku u Ogulinu 47-godišnjak sa 2,36 promila alkohola u krvi prišao skupini mladića i - ničim izazvan - hladnim oružjem lakše ozlijedio 15-godišnjaka.

Gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić izjavio je za Hinu kako se priča da je napadač vjerski fanatik koji je uvjeravao mladiće u važnost molitve. Vrlo je važno da se i mladi i stari u svojemu gradu osjećaju sigurno. To je izgred koji osuđujemo kao i bilo koje drugo nasilje, rekao je ogulinski gradonačelnik Nikola Magdić.

Pozvao je mjerodavne službe da učine sve da se sličan izgred više ne ponovi jer to navodno tom čovjeku nije prvo zlostavljanje.

Jutarnji
piše kako fanatiku ovo mu nije prvi puta da ljude koje sretne u gradu maltretira pričama o vjeri i molitvi na ovako bezobziran način. Njegov vjerski fanatizam posljedica je, navodno, psihičke bolesti.