VOĐA SKUPINE KRIJUMČARA KOKAINA

U španjolskom zatvoru se objesio Zadranin Zlatko Ugarković Patak

11.07.2012 u 12:35

Bionic
Reading

U ekstradicijskom zatvoru u Madridu, gdje je čekao izručenje Hrvatskoj, u nedjelju se objesio Zadranin Zlatko Ugarković zvani Patak (43), vođa skupine krijumčara kokaina iz Južne Amerike u Europu razbijene prije dva mjeseca

Tom su prilikom u dugo pripremanoj i planiranoj akciji kodnog imena Jadera uhićena šestorica Zadrana te po jedan Srbin, Zagrepčanin i Kolumbijac.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski list pozivajući se na izvore bliske obitelji Ugarković, ali i one unutar MUP-a, Ugarković se teško nosio s optužbom da je obilježen kao vođa skupine te je presudio sam sebi objesivši se posteljinom u ćeliji madridskog zatvora u kojoj je čekao izručenje Hrvatskoj. Saznajemo kako je obitelj preminulog već u Španjolskoj. U zadarskoj policiji još uvijek nemaju službenu potvrdu da je Ugarković izvršio samoubojstvo.

Ugarković je policiji otprije poznat kao osoba iz narkomiljea. Na samom ulasku u Zadar napravio je velebno kameno etno zdanje, hacijendu koja privlači pozornost prolaznika. Zanimljivo je kako je njegov posljednji kontakt s policijom prije uhićenja zabilježen mjesec dana ranije zbog zapošljavanja na crno desetak državljana Makedonije koje je angažirao za građevinske radove na hacijendi smještenoj na parceli od 40 hektara kraj mjesta Crno.