Crna kronika AFERA U ŠTRIGOVI

Odbjegla vlasnica mjenjačnice puštena na slobodu

Vlasnica mjenjačnice iz Štrigove Karina Zamuda (35), koja je jutros zatečna na graničnome prijelazu Banfi na ulazu iz Slovenije u Hrvatsku, privedena je zbog raspisane tjeralice u policijsku postaju u Štrigovi

Kako je za Hinu rekao glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić, međimurska Policijska uprava provela je kriminalističku istragu na temelju kaznenih prijava koju je protiv Zamude podnijelo više građana, klijenata njezine mjenjačnice.

Kako je rekao, zbog sumnje na kriminalne radnje, protiv vlasnice primljena je 21 kaznena prijava s procijenjenom štetom oko 1,5 milijuna kuna. Klijenti iz Štrigove i drugih međimurskih mjesta, čak i iz susjedne Slovenije, posuđivali su novac mjenjačnici uz obećanu mjesečnu kamatu od deset posto. Budući da je prije desetak dana vlasnica nestala, klijenti su se za pomoć obratili policiji. Kako je danas rekla policiji, bila je u inozemstvu.

Nakon obavijesnog razgovora Karina Zamuda puštena je na slobodu, a glasnogovornik međimurske Policijske uprave rekao je kako su sva saznanja proslijeđena državnome odvjetništvu u Čakovcu, koje će poduzeti daljnje pravne postupke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još