OZLIJEĐENA DJECA

Autom probio zaštitnu ogradu, putnici čudom preživjeli

10.07.2012 u 18:37

Bionic
Reading

Pravo je čudo da nitko nije poginuo u stravičnoj prometnoj nesreći koja se danas oko 13 sati dogodila na autocesti A3 Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji

Nesreću je izazvao vozač Chrysler Voyagera srbijanskih registarskih oznaka koji je, vozeći se južnim kolničkim trakom u smjeru istoka, u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem, probio zaštitnu ogradu i sletio na sjeverni kolnički trak, na kojemu se nekoliko puta okrenuo i prevrnuo. U nesreći su teže ozlijeđeni vozačevi suputnici, žena i dvoje unučadi, sedmogodišnje i devetogodišnje dijete, koji su prevezeni u brodsku bolnicu, dok je vozač lakše ozlijeđen.

'Inače živimo u Švicarskoj, a ovom prilikom išli smo rodbini u Srbiju na odmor. Vozio sam brzinom od oko 150 kilometara na sat. Međutim, autocesta je zbog radova na jednom mjestu bila sužena, a meni je malo popustila koncentracija i nisam uspio odmah reagirati. Tako sam udario u postavljene stupiće koji su me odbacili do ograde', rekao je zakrvavljeni vozač Slobodan, koji je ostao zarobljen u automobilu iz kojeg su ga morali izvlačiti pripadnici brodske Javne vatrogasne postrojbe.

Nesreća je mogla biti i teža da se Chrysler sudario sa Škodom Octavijom, također srbijanskih registarskih oznaka, koja je upravo u tom trenutku jurila iz suprotnog smjera. Iako je uspio izbjeći izravni sudar, vozač drugog auta naletio je na dijelove onog prvog koji su otpadali po autocesti te se na kraju i sam zabio u zaštitnu ogradu. Na sreću, na vrijeme je zakočio, pa su se i on i njegova suputnica izvukli samo s lakšim ozljedama.

'S djevojkom sam putovao iz Beograda na godišnji odmor u Italiju. Nažalost, auto nam je uništen i morat ćemo se vratiti u Beograd, ali najvažnije je da smo ostali živi', kazao je vozač Milan. Na dijelu od petlje prema Slavonici do odmorišta Zelengaj promet se zbog radova na oba traka autoceste odvijao samo jednim kolničkim trakom.