UBOJICA POLICAJCA

Policija objavila snimke nadzornih kamera

08.05.2009 u 14:55

Bionic
Reading

Ubojica policajca i pljačkaš Reifeissen banke u Sesvetama Kazimir Dužnović ponovno se danas pred istražnim sucem na zagrebačkom Županijskom sudu branio šutnjom, nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga te mu određen jednomjesečni pritvor. Policija je također danas na svojim internetskim stranicama objavila snimke nadzorne kamere u poslovnici Raiffeisen banke u Sesvetama 5. svibnja, u vrijeme krvave pljačke

Kao i sinoć, Dužnović je uz jaku policijsku pratnju iz zatvora u Remetincu priveden na sud, gdje u nazočnosti svog branitelja nije želio odgovarati na pitanja istražnog suca Mirka Klinžića.

Sudac je potom na zahtjev zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva pokrenuo istragu i odredio pritvor 28-godišnjem razbojniku, koji je pri pljački banke u utorak u Sesvetama rafalima iz automatske puške ubio 24-godišnjeg policajca Ivana Grbavca i ranio još četvoricu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret, a to su teško ubojstvo, pet pokušaja ubojstva, razbojstvo, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno držanje oružja.

Dužnović je u policijskim evidencijama upisan kao višestruki razbojnik, a zločine u Sesvetama počinio je dok je bio na uvjetnoj slobodi.