TAKTIČKI MANEVAR

USKOK povukao optužnicu protiv Kirina

05.07.2012 u 07:32

Bionic
Reading

USKOK je povukao optužnicu protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina u slučaju Fimi media, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu

Sud je u utorak dobio dopis od USKOK-a da povlače optužnicu. Taj potez nisu ničim obrazložili, što prema Zakonu o kaznenom postupku nisu ni dužni, kazao je Hini glasnogovornik suda Krešimir Devčić. Dodao je da Državno odvjetništvo, odnosno USKOK, može podignuti novu, izmijenjenu optužnicu najkasnije u idućih dvanaest mjeseci.

U USKOK-u se nije moglo dobiti nikakvo objašnjenje, a Kirinova braniteljica Višnja Drenški Lasan Hini je rekla da nju i njezina branjenika nije iznenadio USKOK-ov potez. Iako nema službenog obrazloženja odluke, vjerujem kako se razlozi povlačenja optužnice, među ostalim, mogu tražiti i u onome što obrana tvrdi od prvog dana, a to je da se zakasnilo s podizanjem optužnice, odnosno da su rokovi za to bili probijeni, kazala je.

Mediji nagađaju da je povlačenje optužnice protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova USKOK-ov taktički potez kako im se upravo ne bi ponovila situacija iz slučaja HAC. Također navode da povlačenje optužnice neće ništa procesno promijeniti ako se utvrdi da su u slučaju Kirina zaista probijeni rokovi.