NAKON GOTOVO MJESEC DANA

Policija otkrila kako je umrla mlada IDS-ovka

Bionic
Reading

Uzrok smrti Martine Duras Pauletić, 32-godišnje zaposlenice Grada Pule koja je 10. lipnja pronađena mrtva u stanu u zgradi na Sisplacu 19 u Puli, samoubojstvo je plinom, potvrdilo je toksikološko vještačenje, javljaju IPress.hr i Glas Istre

Rezultati kriminalističkog istraživanja predstavljeni su na izvanrednoj presici u PU istarskoj u srijedu. Potvrđene su tako, nakon gotovo mjesec dana, prvotne sumnje u samoubojstvo.

Martina je, prema riječima policije, piše Ipress.hr, sama držala plinski regulator na štednjaku dok nije udahnula dovoljnu količinu plina i onesvijestila se. Regulator se, nakon nekoliko trenutaka, sam isključio. Tijelo nesretne Martine je, prema riječima policije, nađeno na podu, pored štednjaka. U krvi je utvrđena koncentracija 68 posto karboksihemoglobina, što je više od koncentracije smrtonosne za osobu srednjih godina i srednje tjelesne građe. Gradski plin u Puli sadrži 15 posto ugljičnog monoksida.

Smrt je, prema nalazu patologa, nastupila 9. lipnja u večernjim satima. Nakon pregleda mrtvozornika patolog je pregledao tijelo preminule žene u nedjelju 10. lipnja utvrdivši da je smrt nastupila u 'posljednjih 12 sati'. Policija je odmah nakon dojave o pronalasku mrtve osobe u nedjelju u 12.15 sati započela istragu, a kako se u stanu osjetio jak miris plina, pozvani su vještaci koji su isključili neispravnost instalacija, trošila i dimnjaka.

U krvi, prema navodima policije, nije pronađena ni droga ni alkohol. Načelnik krim-policije Dragutin Cestar odbacio je medijske spekulacije da je njezina smrt povezana s kaznenim djelom poticanja na suicid ili nekim drugim zločinom. 'Nisu nađene nikakve indicije za to ili bilo koje drugo kazneno djelo, kao ni one o mogućem politički motiviranom samoubojstvu', rekao je.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljen je razgovor s velikim brojem osoba koje su imale korisne informacije o životu pokojne Martine Duras Pauletić, a provjerom poruka i sadržaja iz njezinog mobitela i računala nisu nađene indicije o kojima su mediji špekulirali kao mogućem razlogu njezinog samoubojstva, kazao je Cestar.