TEORIJE O NAPADU NA VIDAKOVIĆA

Kralju Hypo Leasinga bombu bacili pod auto zbog veze sa svodnicom?

04.07.2012 u 07:35

Bionic
Reading

Policija ima nekoliko teorija o neuspjelom napadu na bankara Dragu Vidakovića s petka na subotu kada mu je netko ispred kuće bacio ručnu bombu koja samo zbog kvara nije eksplodirala. Trebala je uništiti njegov parkirani Audi te je policija zaključila da je napadač htio zastrašiti Vidakovića, koji je USKOK-ov svjedok u suđenju protiv Ive Sanadera. Ipak, policija vjeruje da je povezanost napada sa slučajem najmanje vjerojatan scenarij. Policija između ostalog istražuje je li povod bombaškom napadu na Vidakovića njegova ljubavna veza sa svodnicom Marikom Tomljanović Kiprianovski koja je prije nekoliko mjeseci uvjetno osuđena kao organizatorica elitne prostitucije, otkriva Jutarnji list

Kako navodi Jutarnji, Vidaković je godinu dana u vezi s Marikom Tomljanović Kiprianovski koja je osuđena na uvjetnu kaznu zbog organiziranja elitne prostitucije. Zajedno s fizioterapeutom Nebojšom Perunovićem Pančom te Sarom Sikirić podvodila manekenke i djevojke s estrade. Jutarnji list doznaje da su se bivši bankar i njegova ljubavnica u posljednje vrijeme često svađali, pa policija ne isključuje ljubavnu vezu kao motiv napada.

Policiju uz razjašnjavanje motiva i otkrivanje bombaša zanima i čitav niz osoba i tvrtki s kojima je Vidaković ostvarivao poslovnu suradnju dok je čitavo desetljeće bio na čelu hrvatskoga Hypo Leasinga. Naime, kako je utvrdila revizija pokrenuta zbog afere Hypo u Austriji, pojavile su se sumnje da je Hypo Leasing Kroatien zapravo služio kao bankomat nizu skupina i pojedinaca na području Hrvatske, od kojih se neki povezuju s politikom, a neki i s kriminalnim miljeom.

Upravo nova Uprava Hypo Leasing Kroatiena prijavila je Vidakovića Državnom odvjetništvu zbog slučajeva koji su trenutačno predmet istrage na zagrebačkome Županijskome sudu, gdje je osumnjičen s nekoliko drugih članova bivše Uprave da je odobravao velike isplate njima samima, odnosno, jednostavnije - da su iz Hypo Leasinga izvlačili novac. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti ih za štetu od oko 18 milijuna kuna.