CRNOGORSKA POLICIJA

'Pukanovićevo ubojstvo nije planirano u Crnoj Gori'

07.05.2009 u 15:52

Bionic
Reading

Ubojstvo novinara i vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića nije planirano u Crnoj Gori, izjavila je za podgoričke 'Vijesti' od četvrtka glasnogovornica Uprave policije Crne Gore Tamara Popović.

'Provedene aktivnosti hrvatske policije i operativna i druga saznanja kojima raspolaže crnogorska policija ukazuju da ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića nije planirano u Crnoj Gori', izjavila je Popović.

Ona je dodala kako su takvu konstataciju iznijeli i policijski čelnici iz Hrvatske u neposrednoj komunikaciji s crnogorskim kolegama.

Popović je kazala da je crnogorska policija samostalno ili na zahtjev kolega iz Zagreba, "poduzela niz aktivnosti i niz provjera za osobe koje su tijekom istrage u Hrvatskoj dovođene u vezu s ubojstvom vlasnika Nacionala".

"Rezultati naših aktivnosti i provjera dostavljeni su hrvatskoj policiji ili izneseni njihovim službama u neposrednim kontaktima. Radi se o podacima koje policija Hrvatske koristi u istrazi, zbog čega ih crnogorska policija ne može iznijeti u javnosti", objasnila je Popović.

Beogradski tisak u srijedu je objavio kako su plan za Pukanovićevu likvidaciju, osumnjičeni za to ubojstvo Sreten Jocić i njegov kum Slobodan Đurović-Kardinal iz Bara "skovali" na sastancima održanim u Crnoj Gori.