Crna kronika VIŠE OZLIJEĐENIH?

Imotski: Sukob policije i vlasnika trgovina

Požar u trgovačkom centru Park & Shop, najvećem u Imotskoj krajini, izazvao je popriličnu paniku među stanovništvom: osim što je nekoliko stotina građana iz samog centra i okolnih kuća moralo biti evakuirano, nervozu je izazvalo i upozorenje Nastavnog centra za javno zdravstvo iz Imotskog da je dim koji se širi s požarišta potencijalno otrovan

Ipak, dim se u poslijepodnevnim satima razišao, no prema nepotvrđenim informacijama, došlo je do sukoba između policije i vlasnika nekih poslovnih prostora kojima nije bio dopušten ulaz u centar kako bi spasili dio robe iz svojih trgovina.

'Policijsko postupanje još uvijek je u tijeku, izjasnit ćemo se u idućim satima', kazao nam je Hrvoje Znaor iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Nije želio potvrditi informaciju da je u naguravanju i tučnjavi s trgovcima ozlijeđeno barem dvoje policajaca i još neutvrđeni broj civila.

Šoping centar u plamenu
Ispred centra u jednom trenutku okupilo se nekoliko stotina građana: jedni su željeli spašavati robu iz svojih trgovina, drugi su tvrdili da se članovi njihove obitelji i prijatelji još uvijek nalaze u unutrašnjosti, treći su samo promatrali... Vladala je golema nervoza, bijesni ljudi su psovali i prijetili, a došlo je - kako neslužbeno doznajemo iz policije - i do 'ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira'.

Po dosad dostupnim informacijama, u samom požaru ozbiljno je ozlijeđena jedna osoba, koja je zbog povreda dišnih organa hitno prebačena u splitsku bolnicu. Lakše je ozlijeđeno nekoliko osoba.

U vatri koja je izbila oko 11 sati ujutro, izgorio je gotovo cijeli krov centra i njegov manji zapadni dio, a pod vodom su gotovo svi prostori u njegovoj unutrašnjosti. Izuzetak je jedino supermarket Konzuma, koji se nalazi u istočnom dijelu centra i ostao je netaknut.

Policijska istraga uzroka izbijanja požara još uvijek traje. Po tvrdnji gasitelja, vatra je izbila na krovištu klima uređaja, no spominjalo se i 'postavljanje katranske izolacije na krovištu uz pomoć plamenika'.

202132,201694,197491,180684
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još