SURADNIK SE OPIRAO POLICIJI

Golemović za Engleze gradio kičaste vile

07.05.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Među uhićenima u korupcijskoj piramidi Dražena Golemovića, jučer privedenog u sklopu antikorupcijske akcije Ipsilon, je i jedan od njegovih najbližih suradnika Igor Cosetto

Cosetto je uhićen je u svome luksuznom stanu koji je uređivao Golemović, a za uhićenja, neslužbeno doznajemo, pružao je otpor. Iz njegova stana policajci su osim dokumentacije, navodno izuzeli i nešto narkotika, no tu informaciju nisu željeli potvrditi u policiji, piše Večernji list.

Doznaje se i kako je posljednjih mjeseci Golemović naglo otpustio nekoliko svojih zaposlenika koji su se bavili povjerljivim poslovnim podacima njegovih tvrtki te se sumnja kako mu je, unatoč najvećoj tajnosti, ipak dojavljeno o akciji Ipsilon. Inače, Golemović je do sada na području Istre izgradio osamdesetak ekskluzivnih vila po uzoru na one u Toskani.

Većina ih je prodana njegovim navodnim partnerima iz Velike Britanije, tvrtki City Green, a još tridesetak ih je u fazi dovršenja. Zanimljivo je da je 2006. godine Golemovićeva tvrtka Istra Rustica uvrštena među 400 najboljih tvrtki u Hrvatskoj po ocjeni Privrednog vjesnika, a prihod je mjerio u milijunima.

Često je davao intervjue kao uspješni poduzetnik te nije skrivao svoj zavidni materijalni status, a najavio je i ulaganja u obnovu stare jezgre grada Poreča gdje je također kupio jedno odmaralište koje je bilo u vlasništvu nekoga iz Srbije, planiravši ga preurediti u luksuzni hotel. Zanimljivo je da je struka njegove vile u toskanskom stilu proglasila arhitektonskim kičem.