LJETNA CRNA KRONIKA

Izvukli ga iz mora pa preminuo, šestogodišnjak pao u bazen

29.06.2012 u 12:51

Bionic
Reading

Jučer oko 20 sati iz mora u Posedarju građani su izvukli 41-godišnjeg muškarca bez svijesti koji je u bolnici preminuo

Muškarac je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu u Zadru, gdje je oko 21 sat preminuo. Uzrok smrti i druge okolnosti događaja još se utvrđuju, priopćila je PU zadarska.

Samo nekoliko sati nakon što su stigli u apartman na otoku Viru, njihovo najmlađe dijete, 6-godišnji sin, pao je u bazen. Prisebnošću direktora apartmanskog hotela Siniše Vajnhala (30) i njegova prijatelja Gorana Ernjakovića (47), koji se tamo slučajno zatekao, dječak je spašen i prevezen u Opću bolnicu Zadar.

'Čim smo sjeli pokraj bazena, ugledali smo kako nešto pluta na dnu. Pomislio sam da je krpa ili ručnik, a onda shvatio da je dijete. Izvadio sam ga van, odmah smo zvali hitnu, počeli mu davati umjetno disanje i masirati srce', vidno šokiran i potresen porepričava Siniša, a Goran kaže kako je liječnica iz hitne cijelo vrijeme s njima bila na telefonu i davala im upute što da učine.

Skupilo se odmah puno ljudi, s terase i obližnje plaže, svi su htjeli nekako pomoći, ali kako dječak nije davao znakove života, neki su se, valjda zbog šoka, okrenuli i otišli.

'Ostali smo samo nas dvojica i jedna gospođa s plaže, a liječnica iz hitne, koja nas nikako nije mogla pronaći, samo je govorila da ne odustanemo od reanimacije. Mislio sam da traje vječnost, ne znam koliko, možda deset ili 20 minuta. Stvarno ne znam, to mi je dijete stalno pred očima i slike mi se miješaju, kaže Goran, a Siniša dodaje da je dijete uspjelo izbaciti vodu iz sebe i počelo davati znakove života.

Nakon što ga je hitna odvezla, liječnica je nazvala Vajnhala, zahvalila mu i rekla da su dječaka živoga dovezli u bolnicu. Roditelji, koji su prije nesretnog slučaja s dječakom bili na bazenu, udaljili su se samo na trenutak i dijete tada nije bilo u vodi, tvrdi Siniša i napominje da su ljudi u šoku i pod sedativima.

'Možete zamisliti kako se osjećaju, prvi put u životu došli su na more. Cijelo jutro dječak se s rukavićima na rukama na bazenu igrao s ostalim mališanima, svi su skakali na jedan čamčić, igrali se s pumpom za vodu. Zašto ih je kasnije skinuo, je li htio sam skočiti na čamac, izmjeriti dubinu vode, nitko ne zna.'

Službenu informaciju o dječakovu stanju u Općoj bolnici Zadar nismo uspjeli dobiti, ali direktor Vajnhal čuo se jutros već nekoliko puta s dežurnom liječnicom i ona mu je potvrdila da je dječak dobro prebrodio noć i da je stabilan.