Crna kronika AKCIJA 'PETLJA'

Prodavali prolazak na vozačkom ispitu

Policija i USKOK proveli su još jednu antikorupcijsku akciju na koprivničko-križevačkom području usmjerenu na 'kupovanje' vozačkih ispita B kategorije u jednoj auto-školi u Križevcima

ZAGREB/KOPRIVNICA - U operativnoj akciji 'Petlja' USKOK je podnio kaznene prijave protiv devet osoba, koje se tereti za primanje i davanje mita, protuzakonito posredovanje i zlouporabe položaja i ovlasti, izvijestila je policija.

Uz vlasnika križevačke auto-škole i jednog od njegovih instruktora vožnje, prijavljena su tri ovlaštena ispitivača Hrvatskog autokluba (HAK) te četiri 'vozačice' u dobi od 24 do 33 godine.

U priopćenju Policijske uprave koprivničo-križevačke se navodi da je vlasnik i odgovorna osoba auto-škole s ovlaštenim ispitivačima HAK-a dogovarao siguran prolazak na vozačkom ispitu, za što je primao novac od zainteresiranih kandidata koji je dijelio s ispitivačima.

Nezakonito dobivena uvjerenja o položenom vozačkom ispitu na taj su način ishodile četiri osumnjičenice s područja Koprivničko - križevačke županije.

U policiji kažu da nastavljaju istraživati poslovanje ove auto-škole te da će protiv odgovornih pokrenuti upravni i inspekcijski postupak kako bi im se zabranio rad i oduzele licence.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još