NOVI DETALJI

Uremović skočio u Rječinu spasiti Simkea?

07.05.2009 u 09:55

Bionic
Reading

Što vrijeme više odmiče od fatalnog 8. travnja kada je Vitomir Jovičić Simke našao smrt u hladnoj Rječini, na vidjelo dana 'isplivavaju' sve neobičniji detalji tragedije koja se odigrala naočigled stotinjak osoba ispred 'Konta'

RIJEKA - Novi list doznaje da su istu večer, po dojavi anonimne djevojke, na obale Rječine pristigli policajci i vatrogasci. Dojava je policiji glasila 'mladić skočio u Mrtvi kanal', a kada su pristigli, osoba koja je dojavila – jednostavno je nestala. Međutim, dobili su obavijest od jedne druge djevojke da je osoba koja je skočila u vodu isplivala i otišla kući. Tako su se vatrogasci i policajci vratili u svoje baze, a Simkeovo tijelo pronađeno je 18. travnja kod lukobrana Porto Baroš.

U međuvremenu policija je zahvaljujući akciji na Facebooku i napisima u medijima uspjela doći do svjedoka koji su opisali što su vidjeli 8. travnja oko 21 sat pa je za ubojstvo osumnjičen 23-godišnji Arnold Uremović iz Rukavca. Prošli tjedan, u srijedu 29. travnja, Uremović se predao na graničnom prijelazu Pasjak i od tada je u pritvoru.

Istražna sutkinja Ksenija Zorc uz nazočnost Uremovićeva branitelja po službenoj dužnosti Arisa Šarunića saslušala je šest svjedoka zločina, a u međuvremenu je Uremovićeva obitelj angažirala branitelja iz povjerenja u osobi Milenka Škrleca

'Mogu samo reći da sam se prihvatio obrane Uremovića i da ćemo uskoro iznijeti obranu. Ništa drugo ne mogu kazati jer je istraga tajna', rekao je Škrlec.

Novi list, međutim, doznaje da je Uremović Simkea bacio u Rječinu uz bodrenje okoline. Prethodno je Simke od njega zatražio cigaretu, a Uremović je od njega uz omalovažavanje tražio da zapleše break dance i da repa za cigaretu. Uremović je odlučio Simkea ipak baciti u Rječinu. Policiju je nazvala Uremovićeva djevojka, ali je nije dočekala. Navodno je Uremović osoba koju su vidjeli neki svjedoci kako mokra izlazi iz Rječine u potrazi za Simkeom. Uremović je kobne večeri bio pod znatnim utjecajem alkohola, a u Simkeovoj krvi pronađeno je 1,44 promila alkohola.