ZLOČIN PRIJE DOLASKA U HRVATSKU

Tajlanđanku čiji je nestanak prijavljen na Rabu ubio suprug?

27.06.2012 u 10:25

Bionic
Reading

Istražitelji sumnjaju da bi za nestanak Tajlanđanke s prebivalištem u Njemačkoj Chettane Taprap (31) čiji je nestanak prijavljen 12. lipnja u Loparu na Rabu mogao biti odgovoran bivši muž (34) s kojim je 4. lipnja, zajedno s dvoje male djece, krenula iz njemačkog Ingolstadta prema Jadranu.

Bivši suprug prijavio je njezin nestanak 12. lipnja ispričavši rapskoj policiji kako je Chettana, dok su svi bili na plaži u uvali Sahara, otišla u šetnju i više se nije vratila.Policija je za njom objavila potragu i pokušavala joj ući u trag. Međutim, ubrzo su se pojavile prve sumnje da se iza nestanka možda krije i ubojstvo, piše Jutarnji list

Tužiteljstvo u Ingolstadtu potvrdilo je jučer da se provodi istraga zbog sumnje u ubojstvo te da bivšeg muža vode kao osumnjičenika. No, istražitelji za sada nisu prikupili dovoljno dokaza iz kojih bi proizlazila osnovana sumnja da ju je on usmrtio tako da nije ni izdan nalog za njegovim uhićenjem.


Težište istrage u međuvremenu je prebačeno iz Hrvatske u Austriju, gdje su svjedoci Chettanu posljednji put vidjeli živu. Naime, na putu prema Hrvatskoj, obitelj je imala kvar na VW Busu, te su se zbog toga četiri dana zadržali na području Flachaua. Mještani su potvrdili da su tamo viđali Tajlanđanku čija je obitelj bila smještena u jednom apartmanu. Nijemac je na koncu 9. lipnja unajmio drugo vozilo, Mercedes Vito, i navodno s bivšom ženom i djecom nastavio prema odredištu na Rabu. Sljedećega jutra stigli su u Lopar na Rabu.

Iako je, prema izjavi bivšeg muža, prije nestanka dva dana provela s obitelji u apartmanu, nestalu ženu u Loparu nitko nije vidio niti su u unajmljenim prostorijama pronađeni njezini otisci ili bilo kakvi biološki tragovi. Osim toga, pregledana je snimka video nadzora s graničnog prijelaza, na kojoj se u trenutku kontrole u Merceds Vitu na mjestu vozača vidi 34-godišnji Nijemac, ali njegova bivša supruga nije bila 'u kadru'. On je istražiteljima ispričao kako Chettani nije bilo dobro te da je ležala u trenutku prelaska granice.

Zbog svega navedenog istražitelji smatraju da je Chettana nestala još u Austriji. Austrijska policija u potrazi za nestalom ženom, odnosno njezinim mrtvim tijelom koristi i pse tragače kao i helikoptere. Chettana Taprat ranije je, kako izvještavaju tamošnji mediji, nekoliko godina živjela i u Austriji. Od muža je pobjegla 2009. i sklonila se zajedno s dvije kćerkice u žensku kuću gdje je boravila i prije nego što se odlučila na zajednički, očito kobni, odmor u Hrvatskoj.