Crna kronika BURAN PRODULJENI VIKEND

Vojni helikopteri prevezli 17 pacijenata

Posade Eskadrila transportnih helikoptera 91. i 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) hitnim medicinskim letovima helikopterima MI-8 MTV i MI-171, tijekom produženog blagdanskog vikenda, prevezle su ukupno sedamnaest pacijenata, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane (MORH)

Tako su u noći sa četvrtka, 21. lipnja na petak, 22. lipnja s otoka Raba u KBC Rijeka prevezena tri pacijenta, dok je s otoka Hvara u KBC Split prevezen jedan pacijent. Tijekom petka i u subotu također su s otoka Hvara u KBC Split prevezena četiri pacijenta.

Helikopteri HRZ-a i PZO-a također prevezli su u subotu i tri teško ozlijeđena pacijenta iz Gospića u KB Dubravu, a koji su stradali u tragičnoj nesreći češkog autobusa na autocesti A1.

Nakon što su u nedjelju tijekom dana jednog pacijenta prevezli s Hvara u KBC Split, u večernjim satima s Raba u KBC Rijeka prevezen je jedan pacijent, te još jedan pacijent s Hvara u KBC Split.

U ponedjeljak iz Hvara u KBC Split prevezen je jedan pacijent, a s otoka Raba u KBC Rijeka prevezena su još dva pacijenta, priopćio je MORH.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još