PROMPTNA REAKCIJA

U roku od sat vremena sve su ozlijeđene osobe bile u bolnici

23.06.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Ravnateljica opće bolnice Gospić Marija Ilijevski i ostali liječnici izvijestili su ministra zdravlja Rajka Ostojića koji je došao u bolnicu, da su svi nastradali u prometnoj nesreći pravovremeno zbrinuti i obrađeni jer im je u roku 21 minute priskočilo u pomoć sve medicinsko osoblje gospićke bolnice

U roku od sat vremena sve su ozlijeđene osobe bile u bolnici, zahvaljujući radu sedam timova hitne medicinske pomoći iz Gospića, Zadra, Ogulina i Karlovca, istaknula je ravnateljica.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić kazao je da je došao vidjeti kako su zbrinuti češki državljani koji su noćas doživjeli tešku prometnu nesreću te ustanoviti može li im se još kako pomoći. Najavio je dolazak i ministara turizma i unutarnjih poslova, kako bi i oni, svatko na svom području djelovanja, učinili što je više moguće da se ublaže posljedice ovog nemilog događaja.

Zamjenik ličko-senjskog župana Ivica Mataija obavijestio je ministra da je Županija kupila nekoliko tisuća bočica vode, odnosno sve raspoložive količine koje su bile na policama prodavaonica. Aktivisti Crvenog križa vodom opskrbljuju putnike 18 km dugačke kolone na potezu Gospić - Sveti Rok, koji čekaju da se promet normalizira.

Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Nedjeljko Strikić potvrdio je Hini da je svih osam tijela čeških turista koji su poginuli u prevrtanju autobusa dopremljeno na karlovački Odjel patologije, da slijedi identifikacija, a ovisno o zahtjevu suca istrage, bit će odlučeno treba li se obaviti obdukcija.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Zdravko Car novinarima je kazao da je očevid završen, no da još treba provesti više dokaznih radnji i vještačenja. Naveo je da je vozač češkog autobusa na 122,5 km autoceste u 3,45 sati izgubio nadzor nad vozilom, udario u nosivi stup središnje ograde i prevrnuo se.