Crna kronika PREVRTANJE AUTOBUSA

Dvije najteže ozlijeđene osobe prebačene u Zagreb

Od ukupno 44 lakše i teže ozlijeđene osobe, koje su nakon stradavanja u prevrtanju češkog autobusa zbrinute u Općoj bolnici Gospić, dvije osobe s najtežim ozljedama bit će helikopterom prebačene u zagrebački Klinički centar Dubrava čim njihovo stanje to bude dopuštalo, doznaje se u gospićkoj bolnici

Ravnateljica bolnice Marija Ilijevski rekla je Hini da se pacijente obrađuje na više punktova i po pravilima struke te da bolnica ima dovoljno liječnika i drugog medicinskog osoblja. U gospićku bolnicu stiglo je nekoliko kirurga iz Karlovca i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević .

U prevrtanju autobusa jutros oko 3,50 sati na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani poginulo je sedam osoba, dok su 42 osobe ozlijeđene.

Prema podacima Centra 112, autobus pun čeških putnika na putu prema Zadru probio je središnju ogradu na autocesti, prešao u suprotni trak i prevrnuo se na bok.

U toj nesreći nisu sudjelovala druga vozila.

Uzrok prevrtanja autobusa i druge okolnosti trebali bi biti utvrđeni očevidom koji će voditi zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Zdravko Car.

Zbog te nesreće promet autocestom Zagreb-Split prekinut je od jutros u oba smjera, između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, izvijestio je HAK.

Obilazak za sva vozila je čvor Gornja Ploča-Udbina-Gračac-Zaton Obrovački-čvor Maslenica i obrnuto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još