NAKON TROTJEDNOG SKRIVANJA

Blaž Petrović uhićen u Ljubuškom

06.05.2009 u 18:14

Bionic
Reading

Nakon trotjedne medijske hajke, policija je danas u rodnoj obiteljskoj kući u Ljubuškom konačno uhitila kontraverznog poduzetnika Blaža Petrovića. Iako je negodovao zbog toga, nije pružao otpor. Tome je predhodila dostavljena tjeralica Interpola RH pa su ljubuški polcijaci rutinski obavili svoj posao, potvrdio nam je Zoran Galić, policijski načelnik MUP-a Zapadno-hercegovačke županije

LJUBUŠKI - Uhićeni Petrović je predan federalnoj polciji u Sarajevu, gdje će biti i saslušan na okolnosti spočitavanog kaznenog djela zlouporabe položaja. O njegovom izručenju će opet ovisti dvojno državljanstvo koje i Petrović posjeduje, piše Večernji list.

Inače, svo vrijeme se neometano kretao Hercegovinom. Podsjetimo, ne otkrivajući identitet osumnjičenih, Ravnateljstvo policije u Zagrebu još prošli mjesec je izvijestilo da je uhićena 43-godišnja direktorica, a da je osumnjičeni 47-godišnjak nedostupan. Od izvora bliskog policijskoj istrazi ubrzo se doznaje se da je riječ Vesni Kvartuč i Blažu Petroviću.

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec naknadno je potvrdio da je za Petrovićem raspisala policijska tjeralicu te da se sumnja da je u jednoj od susjednih zemalja. Policija vjeruje da je osumnjičena direktorica samo fiktivno upravlja tvrtkom ‘Morovnik’, a da poslovanje stvarno vodi Petrović.

Stvarnog nositelja cjelokupnog poslovanja i formalnu direktoricu tereti se da su od rujna 2003. do lipnja 2004. osmislili i realizirali više fiktivnih pravnih poslova s više fizičkih i pravnih osoba te da je Petrović u konačnici pritom nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna.