POZNAT ZBOG SEKSUALNIH DELIKATA

Uhićen ubojica žene koja je pronađena u šahtu?

21.06.2012 u 13:37

Bionic
Reading

Službenici osječko-baranjske Policijske uprave (PU) uhitili su 58-godišnjaka, s đakovačkog područja, osumnjičena za ubojstvo 37-godišnje Dijane Vučkovac u Đakovu, izvijestili su predstavnici ove PU na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare, ne navodeći identitet žrtve i počinitelja

Zamjenik načelnika PU Dario Dasović kazao je kako je osumnjičenik sinoć privreden pritvorskom nadzorniku ove PU, a danas je odveden na ispitivanje u osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), i protiv njega je podignuta kaznena prijava.

Podsjetio je kako je tijelo žene, s đakovačkoga područja, pronađeno u otvorenom šahtu, 5. lipnja, u Nazorovoj ulici u Đakovu, a naknadnim istraživanjima utvrđena je osnovana sumnja da je riječ o ubojstvu. Dasović je potvrdio je kako mjesto ubojstva i mjesto pronalaska tijela žrtve nije isto, da se kazneno djelo dogodilo u Đakovu, ali nije želio komentirati način ubojstva, niti medijske napise kako je žrtva usmrćena davljenjem.

Na novinarski upit kazao je kako se osumnjičenik nije opirao uhićenju te da je zbog kaznenoga djela seksualnoga karaktera od ranije poznat policiji.

Dodao je kako su tijekom kriminalističkoga istraživanja provedena četiri očevida, pretraženo šest kuća, jedan osobni automobil, obavljeno oko 800 obavijesnih razgovora, a osim službenika ove PU, u istrazi su sudjelovali djelatnici zagrebačke, vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske Policijske uprave.

Napomenuo je kako se zadnje ubojstvo nepoznata počinitelja, na ovome području dogodilo 2007., a da su sva ubojstva, unatrag pet godina, razriješena.