UŽAS KOD PETRINJE

Djed pištoljem ubio unuka

18.06.2012 u 22:42

Bionic
Reading

U ponedjeljak oko 17.30 sati u selu Gornja Mlinoga, na području Petrinje, djed Đuro Adamović (78) iz pištolja je ubio unuka Željka (27). Tragediji je nazočila i baka Danica, supruga počinitelja strašnog zločina.

U slabo naseljenom selu na Banovini, od rijetkih Srba povratnika, doznali smo da su u Adamovića vladali napeti obiteljski odnosi, piše Večernji list. Ubijenom je još 1989. u prometnoj nesreći poginuo otac, a vrijednog poljoprivrednka Željka, koji je uzorno obrađivao velike površine njiva i hranio stado ovaca, njegov djed nije puno volio.

Procijenjivao ga je prema njegovoj majci, koja se nakon izbjeglištva u Domovinskom ratu skrasila u SAD i osnovala novu obitelj. U selu su se klonili naprasitog Đure, posebno svadljivog kada je popio. Je li u takvom stanju ubio unuka i je li imao dozvolu za oružje pokazat će istraga.

Već za našeg boravaka u Gornjoj Mlinogi policija je djeda-ubojicu odvezla iz dvorišta u kojem je do mraka ostalo prekriveno tijelo njegova unuka. Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Jadranka Huskić iz Siska na mjestu događaja potvrdila je ubojstvo, koje je pištoljem počinio hrvatski državljanin rođen 1934.