Crna kronika MILJENIĆ O NOVOM ZAKONU

'I obijesna vožnja morem bit će kažnjavana'

  • Autor: A.Ž.
  • 18.6.2012 16:38:41
  • 18.6.2012 15:18:00

Novim Kaznenim zakonom, koji će stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine, uvest će se kazneno djelo obijesne vožnje i morem, najavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić, ali i kazao da se još ne zna kakve će biti sankcije

Novim zakonom uvodi se novi koncept sigurnosti u prometu, pa će se ta sigurnost proširiti i na promet na moru, rekao je Miljenić novinarima nakon današnjeg predstavljanja Zakona o financijskom poslovanju, zamoljen da potvrdi pisanje medija o novim kaznenim djelima i novim kaznama.

'Želimo zaštititi sigurnost kupača i svih osoba u morskom prometu, pa će i obijesna vožnja čamcem ili skuterom po moru postati kaznenim djelom, no zasad se još ne zna kakve će biti sankcije', rekao je Miljenić te dodao da će to ovisiti o stupnju kaznenog djela.

'Radna skupina koja prijedlog zakona usklađuje s ostalim zakonima predvidjela je i prebacivanje nezakonitog organiziranja kockanja i igara na sreću iz prekršajne u kaznenu sferu, dok će posjedovanje droge za osobnu uporabu postati prekršajno djelo', naveo je Miljenić.

199935,127197,198326,192115
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još