Crna kronika MANOLIĆ NIJE STIGAO SVJEDOČITI

Merčepu pozlilo nakon pet sati rasprave na sudu

Suđenje Tomislavu Merčepu danas je prekinuto jer mu je pozlilo nakon petosatne rasprave u postupku pred zagrebačkim Županijskim sudom u kojem je optužen da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za ubojstva i zlostavljanja srpskih civila sa zagrebačkog, kutinskog i pakračkog područja 1991. godine

Nastavak suđenja zakazan je za 19. lipnja s novim svjedocima, a tada će biti i određeno kada će svoja saznanja iskazati oni koji danas nisu stigli na red. Riječ je o zapovjedniku obrane Pakraca Dragutinu Andriću, koji je započeo svoje svjedočenje, no tada je Merčepu pozlilo jer mu je skočio tlak pa je sudac Zdravko Majerović nakon konzultacija s liječnicom odlučio prekinuti današnju raspravu, stoga ni bivši predstojnik Ureda za zaštitu ustavnog poretka Josip Manolić nije stigao sjesti u klupu za svjedoke.

Idućega utorka to bi, pored ostalih, trebali učiniti jedan od pripadnika postrojbe Pakračke Poljane Boris Tucman te ministar u tadašnjoj Vladi demokratskog jedinstva Slavko Degoricija.

199578,199039,193633,188689
Prije no što je Merčepu, koji je prije dvije godine pretrpio moždani udar, pozlilo svjedočili su svjedoci tužiteljstva: o ekshumaciji pomoćnik ministra obrane Ivan Grujić te bivši pomoćnici ministra unutarnjih poslova Joško Morić i Željko Tomljenović. Morić je ustvrdio da Merčep nije zapovijedao nikakvom postrojbom dok je Tomljenović kazivao suprotno i istaknuo da je pokojni predsjednik Franjo Tuđman specifično doživljavao Merčepa, odnosno zamjerao mu je neke poteze i upozoravao ga, no smatrao ga je korisnim članom stranke (HDZ) čiji je bio predsjednik.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još