Crna kronika SEDAM GODINA IM PREMALO

Tužiteljstvo traži veću kaznu za Zagorca

  • Autor: Hina
  • 5.5.2009 16:48:05
  • 5.5.2009 16:46:13

Zagrebačko tužiteljstvo podnijelo je žalbu protiv nepravomoćne presude umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu i zatražilo od Vrhovnog suda da bivšem pomoćniku ministra obrane poveća sedmogodišnju zatvorsku kaznu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu zbog odluke suda o kaznenoj sankciji smatrajući da je okrivljenom trebala biti izrečena bezuvjetna zatvorska kazna u duljem trajanju, stoji u kratkoj obavijesti o podnošenju žalbe na prvostupanjsku presudu zagrebačkog Županijskog suda koji je početkom ožujka najodlikovanijeg hrvatskog generala osudio na sedam godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer je 2000. iz sefa Ministarstva obrane odnio torbe s draguljima.

Tužiteljstvo je odmah nakon presude najavilo žalbu, smatrajući da je kazna 'preblaga, dok je obrana ustvrdila da je presuda, koju su nazvali sumrakom pravne države, donesena bez dokaza. Uz zatvorsku kaznu sud je uvažio i zahtjev tužiteljstva da se Zagorcu oduzme imovina u vrijednosti pet milijuna američkih dolara, odnosno 39,4 milijuna kuna koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Očekuje se da će žalbu uskoro podnijeti i branitelj Vladimira Zagorca.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još