Crna kronika VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Devetero dilera na marihuani okrenulo 700.000 kuna

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je na konferenciji za novinare o završetku kriminalističkoga istraživanja nad devetero hrvatskih državljana s područja vukovarsko-srijemskih mjesta - Ivankova, Andrijaševaca i Starih Mikanovaca, te državljaninom BiH, koje se sumnjiči za zlouporabu opojnih droga.

Prema riječima načelnika Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Gorana Lovrića, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici od kraja 2011. pa sve do 2. lipnja 2012. u više navrata prokrijumčarili ukupno oko 37 kg marihuane.

Prokrijumčarena marihuana manjim dijelom je prodavana na području Vinkovaca, a veći dio na području Zagreba, Pule, Rijeke i Splita.

Lovrić je također naveo kako je u organiziranju krijumčarenja droge ključnu ulogu imala četveročlana obitelj iz Ivankova, koja je drogu preuzimala, skrivala i omogućavala distribuciju do kupaca.

Vrijednost prokrijumčarene droge procjenjuje se na oko 700.000 kuna.

Tijekom pretrage stanova i drugih prostorija u kojima žive osumnjičenici policija je zaplijenila više od 2 kg marihuane, 4 sadnice biljke kanabis, digitalne vage te veći broj mobilnih telefona.

Šest osoba hrvatskih državljana su uz kaznenu prijavu privedeni županijskom državnom odvjetniku u Vukovaru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još