SUD POTVRDIO OPTUŽNICU

Uskoro suđenje direktoru Nove TV Siniši Svilanu

04.06.2012 u 13:40

Bionic
Reading

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo je da je USKOK-ova optužnica protiv direktora Nove TV Siniše Svilana osnovana te da se slučaj treba razjasniti na suđenju

Direktor programa Nove TV Siniša Svilan optužen je za primanje 262 tisuće eura mita od direktora produkcijske tvrtke Core media Vladimira Šelebaja Selliera kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV.

Sudac Željko Horvatović (poznat po presudi Branimiru Glavašu), koji je zasjedao Optužnim vijećem, ustvrdio je da je optužnica osnovana te da se odgovornost Siniše Svilana treba utvrditi kroz sudski postupak.

Odvjetnik optuženog Svilana Ljubo Pavasović Visković potvrdio je na izlasku sa suda odluku Optužnog vijeća i naglasio kako ono danas nije raspravljalo o krivnji njegovog klijenta. 'Čekamo pripremno ročište i početak suđenja. Svoju taktiku obrane iznijet ću na pripremnom ročištu', rekao je odvjetnik. 

Podsjetimo, Svilan je prema optužnici tri godine primao mito za emisije '1 na 1', 'U sridu', 'Istraga', 'Interijeri' i 'Rekonstrukcija'. Novac su mu 'na ruke', po tvrdnjama tužiteljstva, davali Šelebaj ili neki od posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u Core mediji, estradni menadžer Edvin Softić koji je priznao da je Svilanu nosio kuverte kada je Šelebaj bio na putu.