Crna kronika ODVJETNIK TRAŽI SKIDANJE TAJNOSTI

Jocićevo uhićenje politička potreba Hrvatske

Odvjetnik Zdenko Tomanović, branitelj Sretena Jocića protiv kojega se vodi istražni postupak zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo vlasnika tjednika "Nacional" Ive Pukanića, uložio je žalbu na rješenje istražnog suca o određivanju pritvora njegovu klijentu i najavio je da će zatražiti skidanje oznake "službena tajna" s toga predmeta

Tomanović je, najavljujući da će zatražiti skidanje oznake povjerljivosti s predmeta u kojem se Jociću pripisuju sumnje o navodnoj povezanosti s ubojstvom Ive Pukanića, u izjavi tom listu kazao kako je njegov klijent u obrani naveo da nema nikakve veze s ubojstvom Pukanića, te da iz tog razloga ne može postojati niti jedan dokaz protiv njega.

"Mogu reći da ću od suda i Tužiteljstva zatražiti da objave svi bitni dokumenti, da se skine oznaka službena tajna, i da ih ponude javnosti kako bi javnost zaključila postoje li dokazi protiv Jocića ili je bio u pravu Jocić kad je ukazivao da je njegovo uhićenje trenutačna politička potreba Hrvatske", kazao je Tomanović.

Jocić, po riječima njegova odvjetnika, tvrdi i uvijek je tvrdio da je "za potrebe hrvatske političke situacije bilo potrebno ubaciti nekoga, posebice ubaciti nekoga iz Srbije, u igre hrvatske policije, hrvatskih obavještajnih struktura i podzemlja u Hrvatskoj".

Sudska odluka o žalbi obrane na rješenje o određivanju pritvora Jociću, od koje će ovisiti hoće li se on eventualno ponovno naći na uvjetnoj slobodi, mogla bi, kako se navodi, biti donesena tijekom ovog tjedna.

Beogradski mediji u nedjelju su prenijeli kako pojedinosti u vezi saslušanja svjedoka, prikupljanja materijalnih dokaza i mogućih vještačenja u istrazi protiv Sretena Jocića, neće biti poznati javnosti, te da će istražni postupak protiv Jocića biti vođen pod oznakom službene tajne. Sutkinja srbijanskog specijalnog suda Maja Kovačević Tomić objasnila je kako je u sudskoj praksi uobičajeno da se istražni postupci u području organiziranog kriminala, u interesu istrage i povjerljivosti dokaza koji se prikupljaju, označavaju službenom tajnom.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još