ZRILIĆ PROTIV ZRILIĆA

U sukob zadarskog dožupana i župana uplelo se Tužiteljstvo

Bionic
Reading

Dugogodišnji nesporazumi i svađa između dvojice prezimenjaka na čelu Županije završili su i kaznenom prijavom dožupana Stanka Zrilića protiv župana Stipe Zrilića, a iako je župan i na posljednjoj sjednici pokušao banalizirati cijelu aferu, nadležne službe ipak su započele istragu, saznaje zadarski portal Vox

Naime, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva, Slobodan Denona, za lokalni tjednik Regional je kazao: 'Na podnesak koji su zaprimili od Stanka Zrilića pokrenuta je istraga. Dok traje istraga, ne možemo davati informacije o predmetu.'

Vox podsjeća da je Stanko Zrilić optužio župana da je pogodovanjem tvrtci Kali tuna u dodjeli koncesije za uzgoj tuna kod otoka Lavdara oštetio županijski proračun za oko 25 milijuna eura.

Kako je pojasnio, na tom području predviđen je prostor od šest milijuna četvornih metara za marikulturu, a naplaćuje se tek manji dio od oko pet posto. Naime, u provedbi natječajnog postupka cijelo je područje parcelirano na šest polja po 56 tisuća četvornih metara za koja se plaća koncesija, dok golemi prostor između tih polja ostaje neupotrebljiv ikome osim Kali tuni.

Upozorenje o nepravilnostima dožupan Zrilić proslijedio je županijskim vijećnicima, nadležnim ministarstvima i Državnom odvjetništvu. 

Usprkos svemu, na legitimno pitanje županijskog vijećnika Duška Olujića da razjasni aferu tijekom posljednje sjednice Županijske skupštine, župan Zrilić pokušao je minorizirati cijeli slučaj zaključivši da je riječ o starim temama koje ne želi komentirati.

Ukoliko pak istraga Državnog odvjetništva pokaže da je u ovom slučaju doista bilo kriminala u poslovanju Županije, afera s Kali tunom biti će tek vrh ledenog brijega jer, kako to navodi dožupan Stanko Zrilić, sličnog pogodovanja bilo je i ranije.