ZLOČIN IZ 1991.

Pritvor osumnjičenima za mučenje hrvatske obitelji u Dalju

30.05.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Mjesec dana istražnog zatvora određeno je dvojici osumnjičenih za ratni zločin, to jest psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje članova jedne hrvatske obitelji u Dalju kolovoza 1991. godine

Istražni zatvor sudac istrage osječkog Županijskoga suda odredio je na prijedlog osječkog Županijskog državnog odvjetništva zbog opasnosti od ometanja istrage te zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela, izvijestio je taj sud.

Postoji osnova sumnje da su osumnjičeni 58-godišnjak i 50-godišnjak tijekom kolovoza 1991. u Dalju, kao pripadnici Teritorijalne obrane Dalja, nakon što su srpske paravojne postrojbe i pripadnici JNA okupirali mjesto, protivno odredbama međunarodnog ratnog i humanitarnog prava, u nakani iživljavanja, fizički i psihički zlostavljali, prisilno zatvarali i seksualno zlostavljali članove jedne hrvatske obitelji.

Tako su pred 59-godišnjom majkom te kćerima, starim 41 i 34 godine, te 31-godišnjim sinom, rukama i nogama tukli po glavi i tijelu 57-godišnjeg oca, dok su nad oštećenom 41-godišnjom kćerkom počinili nasilni spolni odnos i pri tome, uz prijetnju puškom i nožem, prisilili ostale članove da to gledaju.