Crna kronika AFERA FIMI MEDIA

Svjedoče Sanaderovi punac i punica

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas se nastavlja suđenje Ivi Sanaderu u aferi Fimi media. Kao prvi svjedoci trebali bi biti ispitani punac i punica optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivan i Karmela Šarić

Prije prvih svjedočenja na suđenju u jednoj od najvećih korupcijskih afera, na prošlom ročištu pročitano je gotovo 14.000 raznih dokumenata te istražni iskazi optuženika koji su priznali nedjelo.

Iako se nisu nagodili s USKOK-om, krivnju su priznali bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević.

Optužbe da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi Sanader, njegov glasnogovornik Ratko Maček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je 'crni fond' nastao bez znanja stranačkih tijela.

Optužnica u slučaju Fimi media ima oko 500 stranica, a cijeli sudski spis više od 60.000 stranica. U njemu je gotovo 14.000 raznoraznih dokumenata, od računa, bankovnih izvadaka i otpremnica, do naloga za plaćanje kojima USKOK dokazuje krivnju optuženih.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još