ZAPLJENA U PULI

Otac i sin pali sa 4,7 kilograma 'trave'

25.05.2012 u 19:35

Bionic
Reading

hićenjem 48-godišnjaka iz Pule i njegova 22-godišnjeg sina te 39-godišnjeg državljanina BiH i zapljenom 4,7 kilograma marihuane završana je višemjesečna akcija inspektora istarske Policijske uprave

Rezultat je to akcije pripremane više mjeseci, čija realizacija je započela u srijedu u večernjim satima, kada su policijski službenici na benzinskoj crpki na Vodnjanskoj cesti uhitili 48-godišnjeg Puljanina i 39-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, a 22-godišnji Puljanin uhićen je nešto kasnije tijekom večeri, izvijestila je istarska policija.

Naime, u četvrtak su pretraženi vozilo i stan u Štiglićevoj ulici, koje koristi 48-godišnji Puljanin. Tom je prilikom u vozilu marke VW Vento, pulskih registarskih oznaka, pronađen pištolj s pripadajućim komadima streljiva, za koje je utvrđeno da muškarac ne posjeduje dozvolu, zbog čega je oružje privremeno oduzeto.

Prilikom pretrage drugog vozila, VW Golfa, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, koji koristi 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, u vratima i blatobranima pronađeno je sedam PVC paketa sa suhom zelenom materijom, ukupne količine oko 4,7 kilograma.

'Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na marihuanu te će se zaplijenjena materija dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'. Osim pištolja i droge, od uhićenih muškaraca oduzeti su i mobilni telefoni te nekoliko tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti', rečeno je u PU istarskoj.