Crna kronika STRADAO OKORJELI KRIMINALAC

Otkrivamo detalje sinoćnje drame na Laništu

Pljačkaš koji je jučer opljačkao više od 400 tisuća kuna iz Privredne banke na zagrebačkom Jarunu preminuo je nešto prije ponoći u bolnici Sestara milosrdnica nakon što si je pred policajcima iz potjere pucao u glavu

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Darku Miškiću, koji je otprije poznat policiji. Upravo zbog njegovog kriminalnog dosjea policija je angažirala i specijalce iz ATJ Lučko. Počinitelj je, naime, u Italiji odslužio zatvorsku kaznu zbog ranjavanja policajca, dok je dosje u hrvatskoj policiji punio teškim imovinskim deliktima i zloporabom droge.

Miškića, zbog sličnosti s jučerašnjom pljačkom, policija bi mogla povezati s još dvije ili tri pljačke banaka na području zapadnog dijela Zagreba. Naime, od travnja u glavnom gradu opljačkano je čak sedam banaka.

Policija je neko vrijeme imala određena saznanja o Miškiću te su nakon jučerašnje pljačke došli do njegovog iznajmljenog stana na Laništu. Pričekali su da izađe izvan zgrade kako bi se izbjegla moguća talačka kriza, s obzirom da je s njim u stanu bila njegova djevojka.

Počinitelj se dao u bijeg, pri čemu je policija zapucala na njega, dok je on vozilom nasrnuo na policajce. Drama se nastavila na zagrebačkoj obilaznici, nedaleko od odmorišta Plitvice. Naime, kako kažu u PU zagrebačkoj, počinitelju je bilo jasno da mu je potjera za petama, izašao je iz vozila te si pred policijskim službenicima pucao u glavu.
195831,195382,192263,192179
Preminuo je od posljedica samoranjavanja prije ponoći u KB Sestre milosrdnice. U vozilu je pronađena gotovo cijela ukradena svota u iznosu od nešto više od 400 tisuća kuna. Pronađeno je i oružje koje je otuđio zaštitaru u PBZ-u te odjeća u kojoj je počinio pljačku. Dio novca nije pronađen, stoga policija provodi daljnje izvide, a ne isključuje se ni mogućnost da mu je netko pomogao pri planiranju kaznenih djela.

U akciji je lakše ozlijeđen pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko. On je pokušao počinitelja izvući iz vozila, no on je u tom trenutku krenuo.

Zanimljivo je kako je zagrebačka policija sinoćnju pljačku zapravo očekivala te kažu kako je počinitelj 'radnjama koje je poduzimao ranije uvjetovao policijske korake'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još