KARLOVAČKA SKUPINA

Dvanaestorica zbog droge zaradila kaznene prijave

24.05.2012 u 17:30

Bionic
Reading

Dvanaest osoba iz Karlovca i Zagreba u dobi od 23 do 32 godine osumnjičeno je zbog neovlaštene proizvodnje, prerade i prodaje droge, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi

Osumnjičeni su za 45 kaznenih djela zloporabe opojnih droga i jednu krađu, rekao je načelnik karlovačke Policijske uprave Josip Ćelić.

Oni su protekla dva dana ispitani u Županijskome državnom odvjetništvu u Karlovcu. Sedam ih je uz kaznenu prijavu predano pritvorskome nadzorniku, a protiv ostalih pet osumnjičenika Županijskome državnom odvjetništvu u Karlovcu podnijet će se kaznena prijava redovitim putem.

Prije toga pregledano je 13 stanova na širemu karlovačkom području i šest automobila te su provedena dva postupka prepoznavanja.

Kriminalističkom istragom karlovačke Policijske uprave, u suradnji sa zagrebačkom policijom i Županijskim državnim odvjetništvom, utvrđeno je da su u veljači, ožujku, travnju i svibnju ove godine osumnjičenici posjedovali, nabavljali, nudili na prodaju i prodavali više vrsta droge na širem području Karlovca i Zagreba.

U njihovim je stanovima i automobilima zaplijenjeno 10,6 grama droge MDMA, 76,5 grama amfetamina i četiri tablete, jedna stabljika marihuane, 180 grama droge marihuane, 170,2 grama bijele praškaste tvari, tri digitalne vage, dva ventilatora, jedna UV lampa s transformatorom i 22 mobitela, rečeno je.

Skupina je drogu nabavljala u Zagrebu i prodavala je u karlovačkim kafićima, na ulici i po stanovima. Otkrivena je ove godine i praćena oko četiri mjeseca, a u utorak, 22. svibnja, uhićeni su na više mjesta.

Ćelić je rekao kako je otkrivanje preprodavača droga u Karlovačkoj županiji u porastu, ističući da su 2010. godine otkrivena 33 kaznena djela zloporabe droga, prošle godine 70, a ove godine u nepunih pet mjeseci otkriveno je 45 kaznenih djela zloprabe droge.