PAZINSKI NOVAKI

Teretni vlak naletio na vozilo s tri putnika, jedan mrtav

22.05.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Prilikom sudara teretnog vlaka s osobnim automobilom Lancia pulske registracije na pružnom prijelazu u Pazinskim Novakima smrtno je stradao 64-godišnji muškarac iz Labina, dok su 22-godišnji suputnik i vozač Lancie s teškim ozljedama prevezeni u Klinički bolnički centar Sušak

Tragična prometna nesreća, u kojoj je suputnik iz Lancie na licu mjesta poginuo, dogodila se oko 8.30 sati na nezaštićenom prijelazu, obilježenom samo s Andrijinim križem.

Do nesreće je došlo kada je teretni vlak, koji prometuje na relaciji Lupoglav – Pula naletio na osobno vozilo marke Lancia, kojim je iz smjera mjesta Ćusi prema Pazinskim Novakima upravljao 50-godišnjak iz Labina.

Očevidom, koji je obavljen u nazočnosti zamjenice ODO u Pazinu Blanke Cotman - Kalac, utvrđeno je da se vozač Lancie nije zaustavio ispred pružnog prijelaza bez branika kako bi propustio nadolazeći vlak.

Zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, protiv 50-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu, izvijestila je PU istarska.

'Povodom ovog događaja ovo državno odvjetništvo provodi daljnje izvide', izjavila je Blanke Cotman – Kalac, zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Pazinu, koja je uz pazinsku policiju izašla na mjesto nesreće.