U POMOĆ STIGLI VATROGASCI

Opet zmija u dvorištu osječke bolnice

21.05.2012 u 15:33

Bionic
Reading

U dvorištu osječkoga Kliničkoga bolničkog centra danas se opet 'šetala zmija', koju su, nakon poziva iz bolnice, vrlo brzo uhvatili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe i pustili u prirodu.

Po riječima zapovjednika te postrojbe Borisa Banjana, riječ je o bjelouški, a osječki vatrogasci među rijetkima u Hrvatskoj imaju opremu za hvatanje zmija i uvježbani su za postupanje s tim gmazovima.

I prošloga tjedna u dvorište Kliničkoga bolničkog centra također ušla je zmija, koja je izazvala pravu paniku. Prve su informacije bile da je riječ o otrovnoj riđovki, no utvrdilo se da je bjelouška, kaže Banjan.

Dodao je kako djelatnici KBC-a tada nisu zvali vatrogasce te da je zmiju uhvatio liječnik iz bolnice, a danas su u pomoć pozvani vatrogasci.

Banjan je istaknuo da se može očekivati da će biti više zmija jer su došli topliji mjeseci te kako ne misli da je zmija više nego inače na tom području, jedino se javnost o tome više izvješćuje, a i ljudi vatrogasce zovu zato što znaju da imaju opremu za hvatanje zmija.

Bolnica je u neporednoj blizini Drave i šume.