Crna kronika ŠEST PACIJENATA U KBC RIJEKA

Masovno trovanje biljkom nalik na medvjeđi luk

Šest pacijenata u vrlo kratkom roku je otrovano alkaloidom kolhicinom, a svi se liječe ili su se liječili u KBC-u Rijeka, priopćeno je iz tog centra

Alkaloid kolhicin nalazi se u otrovnoj biljci mrazovac, koju se nesretni pacijenti zamijenili s vrlo sličnom ljekovitom biljkom medvjeđi luk.

'Alkaloid kolhicin može izazvati vrlo ozbiljne poremećaje zdravstvenog stanja, sve do smrtnog ishoda', stoji u priopćenju KBC-a Rijeka, koje potpisuje ravnatelj Herman Haller, a u kojem se dodaje da će sutra ujutro biti održana konferencija za novinare kako bi se javnost obavijestila o potencijalno smrtonosnoj zamjeni tih dviju biljaka te prevenciji daljnjih trovanja.

Je li kod nekog od šestero otrovanih pacijenata eventualno došlo do smrtnog ishoda ili su otpušteni na kućnu njegu, pokušali smo doznati od ravnatelja Hallera, no njegov telefon preusmjeren je na ravnateljstvo. 'Profesor Haller je na fakultetu, a informacije ćete dobiti sutra', rekla nam je njegova tajnica. Šef Zavoda za gastroenterologiju Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka dr. Davor Štimac također nije bio dostupan.

179767,189459,193904,190815
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još