ZRAKOPLOV PAO NA POLJE MANDARINA

Poginuo inovator i studentica aeronautike

16.05.2012 u 14:41

Bionic
Reading

Mali zrakoplov jutros se srušio na obalu Neretve pokraj mosta nedaleko od Rogotina. U avionu privatne izrade bile su dvije osobe. Kako su potvrdili u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, obje su osobe poginule

U zrakoplovnoj nesreći, kako Večernji list neslužbeno doznaje, poginuli su Stipe Vlahović Pačo, 57-godišnji poduzetnik iz Komina, te 23-godišnja Matea Bebić iz Metkovića, studentica druge godine diplomskog studija aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti. Na preddiplomskom studiju bila je smjer civilni pilot, a ove je godine trebala diplomirati. Još nije potvrđeno tko je u trenutku nesreće upravljao avionom.

DUZS-ov Županijski centar Dubrovnik dojavu o nesreći primio je od građana u 8.40. Na mjesto događaja upućena je policija i pokrenuta je potraga za ostacima aviona. Zrakoplov je navodno pao u nasade mandarine na koje su poginuli bacali poljoprivredne mamce.

Policija osigurava mjesto događaja, a o svemu je obaviještena Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova u čijoj je nadležnosti istraživanje ove zrakoplovne nesreće, poručili su iz policije.

Stipe Vlahović Pačo bio je inovator i, prema pričama Kominjana, sam je napravio i sklopio zrakoplov u kojemu je poginuo. Priložena snimka prikazuje Paču kako zrakoplovom leti iznad Komina.

Priča se da zrakoplov nije bio registriran niti prijavljen Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe. Doznajemo da su njih dvoje krenuli bacati sterilne mušice na nasade mandarine kada se dogodila nesreća.