Crna kronika AUSTRIJA USTUPILA POSTUPAK

Hrvatska nastavlja istraživati Sanadera zbog pranja novca!

Austrijsko je pravosuđe ustupilo Hrvatskoj postupak zbog pranja novca protiv bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera nakon što je hrvatsko pravosuđe prihvatilo odgovarajući zahtjev državnog odvjetništva za istraživanje gospodarskog kriminala i korupcije u Beču, objavilo je u utorak to austrijsko državno odvjetništvo

'Postupak će se voditi u Hrvatskoj', izjavio je za austrijsku novinsku agenciju APA glasnogovornik austrijskog državnog odvjetništva za istraživanje gospodarskog kriminala i korupcije Martin Ulrich.

Jedna banka iz Tirola podnijela je u prosincu 2010. prijavu zbog sumnje u pranje novca, nakon što je utvrdila da se na bankovnim računima Sanadera ili nekog od članova njegove obitelji nalazi iznos od 1,3 milijuna eura.

Sanaderova je obrana međutim ustvrdila kako je riječ o 'novcu što ga je zaradio prije svoje političke karijere'.

Sanader također odbacuje optužbe da je umiješan u aferu vezanu za korušku banku Hypo Alpe Adria, odnosno da je u tome slučaju primao proviziju.

172441,102609,109997,102377
Austrijsko državno odvjetništvo za istraživanje gospodarskog kriminala i korupcije početkom je godine zatražilo od hrvatskog pravosuđa da preuzme slučaj vezan sa sumnju u pranje novca. Austrijsko pravosuđe smatra da se slučaj treba dalje voditi u Hrvatskoj, budući da je djelo za koje se Sanadera sumnjiči počinjeno u Hrvatskoj gdje se i on sada nalazi.

Ukoliko Sanader u Hrvatskoj bude oslobođen optužbi, slučaj će biti okončan i za austrijsko pravosuđe, pojasnila su pravosudna tijela u Beču.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još