UHIĆENO 11 TINEJDŽERA

Zagrebom harale dvije maloljetničke bande

11.05.2012 u 19:04

Bionic
Reading

Nedavno su završena kriminalistička istraživanja dviju različitih grupa maloljetnih kradljivaca koji su planirano i u skupini ordinirali zagrebačkim naseljima i krali sve – od nakita do cigareta. Prvu grupu činilo je osmero maloljetnika od kojih najmlađi ima 16 godina, a koji su na području Medveščaka, Trešnjevke i Novog Zagreba počinili ukupno devet krađa

Žrtve su najčešće bile starije žene koje bi uglavnom dvojica maloljetnika prvo vrebala, a zatim im prilazila sleđa i s vrata strgala ogrlicu. Ukradeno su kasnije prodavali, a dobiveni novac trošili su na osobne potrebe. Policija ih je uhvatila nakon incidenta koji se 3. svibnja dogodio u Savskoj ulici kada je D. P., nakon što su joj ukrali lančić, počela vikati, a prolaznik je uspio uhvatiti jednog od kradljivaca i držati ga do dolaska policije.

Na Medveščaku, gdje je prva skupina maloljetnika povremeno krala, policija je otkrila i uhvatila drugu skupinu maloljetnih mladića koji su također krali u skupini, a najmlađi isto ima 16 godina.


Njih trojica prvu su krađu počinila 8. svibnja kada su na autobusnoj stanici 15-godišnjaku uz prijetnje ukrali mobitel i sunčane naočale. Drugu krađu počinili su idući dan u parku Ribnjak gdje su također uz prijetnje fizičkim nasiljem A. D.(24) ukrali 200 kuna, mobitel i kutiju cigareta.

Ukupna šteta iznosi oko četiri tisuće kuna. Broj razriješenih slučajeva maloljetničkih krađa u prvih pet mjeseci ove godine nije poznat, piše Večernji list